Varför WordPress?

Hemsida i WordPress

WordPress är utan tvekan det absolut bästa och enklaste cms som finns på marknaden. Det är även ett av världens mest använda publiceringsverktyg idag.
Det har många fördelar och det finns oändligt med plugins och bra funktioner att välja mellan. Vill man inte låta någon tillverka en template för dig så finns det många färdiga templates att välja mellan.
Wordpress är bla så populärt för att det är enkelt att lära sig och är sökmotorvänligt. I princip kan vem som helst lära sig det och inlärningskurvan är väldigt kort vilket är till fördel för många företag.

Det går alldeles utmärkt att göra hemsidor som passar för WordPress, det är alltså inte bara det bästa bloggverktyget utan är ett helt fulländat cms anpassat både för hemsidor och bloggar.

WordPress har en mycket bra nyhets- och bloggfunktion. Du kan även ladda hem WordPress egna app till din smartphone och uppdatera hemsidan direkt från telefonen.

Källkoden i WordPress är öppen, sk open source och finns tillgänglig och gratis för alla att ta hem och installera på sin webserver. Naturligtvis gör vi det när ni beställer en hemsida av oss.

WordPress är stort

Nedan kan du se statistik som visar de 5 största cms:n med öppen källkod och hur stor del av marknaden dom har. Statistiken är hämtad från opensourcecms.com och är beräknad utifrån 20000 webplatser. Andra statistiker från bla trends.builtwith.com/cms visar att WordPress har ca 47% av marknaden medans Drupal har ca 12% och Joomla ca 1,5%. Statistiken mäts lite olika så vad som stämmer är svårt att säga. Men om jag läser statistiken rätt så finns WordPress på ca 12,3 miljoner, Joomla på ca 3 miljoner och Drupal på ca 750000 webplatser runt om i världen.

  • WordPress 63% 63%
  • Joomla 16% 16%
  • Drupal 8% 8%
  • Typ03 2% 2%